Site-ul de torrente online Filelist, care a funcționat timp de 16 ani în România, se închide.

Filelist, cel mai mare site de piraterie online din România (torrente) se închide după 16 ani. Site-ul a oferit în tot acest timp jocuri, muzică sau filme care puteau fi descărcate ilegal, acestea fiind vândute legal doar în magazinele de specialitate.


Unul dintre administratorii platformei, EboLLa, a anunțat că nu mai dispune de timpul necesar pentru se ocupa de site. Mai mult decât atât, cel care urma să o facă ar fi decedat, anunță g4media.ro.

Mesajul celor de pe filelist


„Dragilor,

Îmi pare rău că trebuie să vă adresez acest anunț, însă aici se încheie activitatea trackerului nostru. Este important să înțelegeți și să acceptați această decizie. Deși a fost una dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente și din motive bine întemeiate.


Din nefericire nu mai dispun de timpul necesar pentru a mă ocupa de site. Un asemenea site necesită o implicare destul de mare și prioritățile mele din viața de zi cu zi s-au schimbat în ultimii ani. Timpul este cea mai prețioasă resursă pentru noi toți iar eu am investit suficient timp aici(…)

Am decis că cel mai ok este să închid site-ul decât să risc cu așa ceva. Îmi pare sincer rău, am investit și eu foarte multă muncă aici și mereu am avut comunitatea în suflet. După ~3 luni, undeva prin ianuarie 2024, site-ul se va închide definitiv”, a anunțat unul dintre administratorii platformei.

filelist


Pirateria a fost pentru mulți un păcat al tinereții, dar se pare că aceasta este din nou pe val. Un studiu arată că o proporție semnificativă de europeni consideră că pirateria este acceptabilă atunci când conținutul nu este disponibil în abonamentul lor pe un canal de streaming sau când prețul este prea mare pentru respectivul conținut.

Mai exact, potrivit studiului realizat de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), mulți dintre europenii chestionați susțin că pirateria este acceptabilă: 71% – acceptabilă pentru uz personal; 68% – prețul conținutului este prea mare și 65% – când conținutul nu este disponibil pe abonamentul lor de streaming. În plus, atât în România, cât și la nivel european, 14% dintre respondenți recunosc că au accesat conținut în mod ilegal.


sursa: Adevărul

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.


Leave a Comment