Setari internet Telekom – Ghid de configurare

Este crucial să configurezi corect setările de internet pentru a te conecta la rețeaua mobilă Telekom. Fiecare dispozitiv mobil are un profil de setări, iar utilizarea serviciului și tarifului pentru abonament depinde de acestea. De asemenea, dacă ai mai multe profile definite pe telefon, trebuie să știi care dintre ele este selectat ca implicit.


Fiecare mod de accesare a internetului mobil implică un parametru esențial numit „APN” (Access Point Name). Diferitele modalități de accesare a internetului prin intermediul telefonului mobil au APN-uri diferite. Dacă această setare nu este configurată corect, iată cum ar trebui să configurezi setările pentru a te bucura de internetul pe mobil cu Telekom.

Setări Internet Telekom


Setări Internet Telekom pentru Cartelă sau Abonament Mobil:

Creează un nou punct de acces cu următoarele date:
Nume (Name): Telekom Romania Mobil
APN: broadband
Tip APN (APN Type): default
Lasă restul câmpurilor neschimbate.

Setări Internet Telekom pentru Web’n’Walk:

Creează un nou punct de acces cu următoarele date:
Nume (Name): Telekom Romania Mobil
APN: wnw
Nume Utilizator: wnw
Parolă: wnw
Tip APN (APN Type): default
Asigură-te că aceste setări sunt corecte pentru a beneficia de o conexiune stabilă și rapidă la internetul mobil Telekom. O configurație incorectă a APN-ului poate duce la probleme în utilizarea serviciului de internet mobil.


Atât pe dispozitivele Android, cât și pe cele iOS (iPhone sau iPad), configurațiile menționate mai sus pot varia ușor în funcție de modelul telefonului și versiunea sistemului de operare. Cu toate acestea, în principiu, acestea sunt setările esențiale și este crucial să identificați opțiunea „Nume puncte de acces” (APN) pentru a vă asigura o conexiune corectă la internet.

De asemenea, este vital să verificați dacă funcția de date mobile este activată pe telefon. O conexiune mobilă la internet este stabilită atunci când în bara de stare, lângă semnalul rețelei mobile, apare un indicator cu două săgeți, 4G, H+ sau E, în funcție de tipul rețelei la care sunteți conectat (4G, 3G sau 2G).

Dacă întâmpinați dificultăți în identificarea unei opțiuni după ce ați citit acest articol, vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos, menționând până unde ați ajuns, ce model de telefon folosiți și versiunea sistemului de operare.


În cazul în care întâmpinați probleme în funcționarea datelor mobile după ce ați efectuat setările de internet, vă recomandăm să contactați serviciul de relații cu clienții Telekom la numărul 1234 (apelabil din rețeaua mobilă Telekom) sau 07661211234 (apelabil din orice rețea). Ambele numere sunt tarifate conform tarifelor normale.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.


Leave a Comment