Repair mode al Android va păstra datele în siguranță împotriva raufăcatorilor

Pe scurt, Google lucrează la adăugarea funcției “mod de reparații” în Android-ul standard. În acest mod, datele personale nu vor fi vizibile, dar funcționalitatea de bază a telefonului va fi accesibilă tehnicilor de reparații. Pentru a intra și ieși din modul de reparații, va fi necesară parola de pe ecranul de blocare. Această funcție permite utilizatorilor să trimită dispozitivul pentru reparație fără a șterge datele.
Modul de reparații folosește mecanismul de actualizare a sistemului dinamic, permițând telefonului Android să booteze într-o imagine generică a sistemului (GSI). În modul de reparații, telefonul folosește imaginea originală a sistemului combinată cu o nouă imagine a datelor utilizatorului, simulând o instanță proaspătă a sistemului de operare.
Pentru a intra sau ieși din modul de reparații, va fi nevoie de parola de pe ecranul de blocare, astfel încât tehnicianul nu va putea accesa datele personale nici după reporniri. Această funcție va fi disponibilă pe viitoarele versiuni Android și este menită să facă procesul de reparații mai puțin stresant pentru utilizatori. Totuși, se recomandă în continuare să faceți o copie de siguranță a datelor.
Google Pixel Repair Mode

Leave a Comment