Orange anunta atacuri cu un nou virus pe telefoanele cu Android

Orange anunta atacuri pe telefoanele care folosesc sistem de operare ANDROID.Acele telefoane sunt predispuse la un nou malware care afecteaza in prezent telefoanele din intreaga lume.
Cum se numeste acest virus?
FluBOT, este un nou tip de malware care afecteaza detinatorii de smartphone cu sisteme android.
Ce face acest virus?
FluBot, acceseaza parolele si cardurile bancare salvate in telefon.
Cum te poti infecta cu acest tip de virus?
FluBot cirula prin SMS si cere accesarea unui link si instalarea unei aplicatii ce preia apoi controlul asupra telefonului.
Cum te poti proteja?
Cea mai sigura masura de prevenire a unei posibile fraude este sa nu dai curs solicitarilor dintr-un mesaj suspect.
Nu furniza informaţii confidentiale unor persoane necunoscute, indiferent de modalitatea de comunicare: apel, sms, whatsapp, e-mail, retele de socializare, etc.
Inainte de a intreprinde orice actiune sugerata de un necunoscut (de exemplu: furnizare date personale, transfer de bani, reincarcare cartele pre-platite) verifica informatia cu cineva de incredere.
In cazul in care ai comunicat unor persoane necunoscute parole sau coduri de identificare iti recomandam sa le schimbi imediat si sa blochezi conturile respective.
Nu da curs niciunei solicitari de a divulga codul PIN, parola, numarul de card. In cazul in care ai dezvaluit informatii despre un cont sau un card bancar iti recomandam sa anunti imediat banca.
Verifica cu atentie expeditorul, continutul mesajelor, link-urile si fisierele primite prin e-mail.
Nu suna inapoi numere necunoscute de la care ai apel pierdut, mai ales daca au prefixe internationale.
Seteaza parole, sigure si diferite, pentru fiecare din echipamentele sau conturile de utilizator detinute.
Nu lasa echipamentele neblocate atunci cand nu le utilizezi sau le lasi in spatii publice.
Actualizeaza periodic versiunea de software instalata pe echipamentele pe care le folosesti (telefon mobil, tableta, laptop, ruter, smart TV, etc.).
Utilizeaza conexiuni la retele de internet securizate, instaleaza un program anti-virus si protecţie de tip firewall pe care sa le actualizezi permanent.
În cazul în care pierzi sau ți se fură telefonul mobil, iti recomandam să soliciți imediat blocarea cartelei SIM


In cazul în care crezi că telefonul a fost infectat, urmează pașii de mai jos:

Activeaza Google Play Protect, care permite ștergerea programelor malware.
Dacă acest lucru nu funcționează, efectuează o resetare completa a dispozitivului la setările din fabrică.
Atenție! Acest lucru va șterge toate datele, inclusiv fotografiile și aplicațiile de pe telefon, care nu vor mai putea fi recuperate.
Nu efectua o copie de rezerva înainte de revenirea la setările din fabrica, deoarece va face și o copie de rezervă a malware-ului.
Pentru a evita infectarea telefonului, îți recomandăm să instalezi întotdeauna doar aplicații de mobil care provin din magazinele de aplicații oficiale si recunoscute, precum Play Store sau App Store.


Mai multe detalii gasiti pe https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/#phishing


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.


Leave a Comment