NVIDIA are planuri să vândă cipuri pentru PC-uri bazate ARM până în 2025.

NVIDIA are planuri să vândă cipuri pentru PC-uri bazate pe arhitectura ARM până în 2025.


 

NVIDIA lucrează la proiectarea unităților de procesare centrală (CPU-uri) care vor rula sistemul de operare Windows al Microsoft, utilizând tehnologia Arm, conform unui raport de la Reuters. Microsoft își propune să sprijine companiile de cipuri în crearea procesorilor bazate pe arhitectura Arm pentru PC-urile cu Windows, pentru a concura cu succesul Apple pe această piață.


Advanced Micro Devices (AMD) are, de asemenea, planuri să producă cipuri pentru PC-uri bazate pe arhitectura Arm. Atât NVIDIA, cât și AMD ar putea lansa produsele lor până în 2025, alăturându-se Qualcomm, care produce cipuri pentru laptop-uri bazate pe arhitectura Arm încă din 2016.

Confruntându-se cu Dominanța Intel
Eforturile NVIDIA, AMD și Qualcomm ar putea perturba dominația îndelungată a Intel în industria PC-urilor, după succesul tranzitiei Apple la cipurile bazate pe arhitectura Arm. Microsoft a recunoscut eficiența cipurilor Arm ale Apple și caută performanțe similare pentru PC-urile cu Windows.


În 2016, Microsoft a acordat Qualcomm drepturi exclusive pentru dezvoltarea cipurilor compatibile cu Windows bazate pe arhitectura Arm până în 2024. Ulterior, Microsoft intenționează să încurajeze mai multe companii să intre pe piață.

Integrarea Inteligenței Artificiale
Microsoft împinge producătorii de cipuri să integreze caracteristici avansate de inteligență artificială în CPU-urile lor, văzând software-ul îmbunătățit de AI ca parte integrală a Windows. Pentru a realiza acest lucru, cipurile viitoare de la NVIDIA, AMD și alții trebuie să aloce resurse pe cip pentru prelucrarea AI.

Provocări în Viitor
Trecerea la design-urile bazate pe arhitectura Arm vine cu provocări. Software-ul dezvoltat pentru arhitectura de calcul x86, folosită de Intel și AMD, s-ar putea să nu ruleze automat pe cipurile bazate pe arhitectura Arm. Trecerea ar putea fi complexă, având în vedere investiția extensivă în codul x86.


NVIDIA-ARM

via:fonearena.com


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment