Microsoft va investi miliarde în producătorul de chatbot OpenAI

Microsoft a anuntat o investitie pe mai multi ani si de miliarde de dolari in inteligenta artificiala (AI), pe masura ce isi extinde parteneriatul cu OpenAI.


OpenAI este creatorul popularului instrument de generare de imagini Dall-E si al chatbot-ului ChatGPT.

In 2019, Microsoft a investit 1 miliard de dolari (808 milioane de lire sterline) in compania, fondata de Elon Musk si investitorul in tehnologie Sam Altman.


Producatorul de Windows si Xbox planuieste pana la 10.000 de concedieri, dar a spus ca va angaja in continuare in domenii strategice cheie.

Dezvaluind stirea intr-un memoriu adresat personalului saptamana trecuta, directorul executiv Satya Nadella a spus: „Se naste urmatorul val major de calcul, cu progrese in AI”.


Citeste si:Ce este inteligenta artificiala

Anuntand parteneriatul extins, firma a spus ca crede ca AI va avea „un impact asupra amplorii computerului personal, internetului, dispozitivelor mobile si cloud”.

inteligenta artificiala


Cod rosu
ChatGPT de la OpenAI este capabil sa ofere raspunsuri umane convingatoare la intrebari.

Speculatiile cu privire la potentiala utilizare gresita a tehnologiei, de la a ajuta studentii sa triseze la examene pana la scrierea de programe malware, au mers mana in mana cu sugestii ca aceasta are potentialul de a revolutiona multe industrii, inclusiv cautarea.


Microsoft detine motorul de cautare Bing si, desi este in urma cu popularitatea Google, unii sugereaza ca ChatGPT reprezinta o amenintare pentru liderul industriei.

New York Times a raportat ca a determinat Google sa declare un „cod rosu” din cauza temerilor ca ar putea permite concurentilor sa manance in afacerea de cautare a companiei de 149 de miliarde de dolari.


Google s-a impiedicat anterior sa lanseze unele sisteme AI pentru uz public.

Firma a invocat „provocari etice” pentru ca nu si-a lansat sistemul de generare a imaginii Imagen.


Cercetatorii au spus ca exista riscul ca sistemul, care este antrenat pe date razuite de pe web, sa invete „stereotipuri si reprezentari daunatoare”.

sursa:bbc.com

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu