Instagram va introduce functia de control parental si alte functii

Instagram va lansa noua functie de control parental din martie 2022, anuntul a fost facut de seful serviciului Adam Mosseri intr-o postare pe blog.


Ce face controlul parental?

Aceasta functie va permite parintilor sau tutorilor sa vada cat timp petrec copiii lor pe Instagram, sa stabilieasca limite de timp si sa primeasca notificare atunci cand copilul lor raporteaza pe cineva.


Controlul parental a fost conceput pentru a face platforma Instagram, sa fie un loc mai sigur,in special pentru adolescenti.

Pe langa controlul parental, Instagram dezvolta si un centru educational, unde parintii primesc sfaturi si tutoriale despre utilizarea retelelor de socializare a copiilor.


Adam Mosseri, anunta ca aceasta fuctie de siguranta, este in lucru de mult timp, acest anunt vine in urma unei dezvaluire daunatoare despre reteaua de socializare detinuta de META.

Au fost divulgate ceva documente interne care au aratat ca platforma stia ca serviciulsau poate inrautati problemele legate de imagine corporala a adolescentilor.Asadar, mai sus numitul sef serviciu, urmeaza sa depuna marturie in fat unei comisii din Senat legat de aceasta problema.

instagramCurand o sa vedem si noua functie Take a Break care este momentan tot in testare.Aceasta functie ii solicita utilizatorului sa paraseasca aplicatia dupa un anumit timp, cum ar fi 10, 20 sau 30 de minute.

Aceasta functie a fost lansata astazi in SUA,UK,Canada,Irlanda,Noua Zeelanda si Australia iar pentru restul globului o sa fie disponibila abia anul viitor, la inceptul anului.


Alta functie ce urmeaza sa fie lansate la inceputul anului viitor sunt modificarile ale modului in care Instagram gestioneaza permisiunile de etichetare pentru utilizatorii adolescenti.

Seful serviciului spune ca functia nu va mai permite utilizatorilor sa eticheteze adolescentii de pe platforma.


O alta functie care urmeaza sa fie implementata pe platforma este stegerea in masa.Aceasta functie permite utilizatorilor de Instagram sa-si elimine postarile, aprecierile ori comentariile in masa.Adica poti sterge toate comentariile tale de la toate postarile pe care le-ai facut de cand ai contul de instagram, la fel o sa fie si in cazul aprecierilor(inimioarelor)sau postarile facute de tine.

Deci, nu mai trebuie sa stergi  contul de Intagram daca ai multe postari pe el, cu aceasta functie totul o sa fie sters intr-o secunda.


Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.roLasă un comentariu