Ce inseamna cuvantul binging?

Ce inseamna Binging?

Cuvantul Binging provine din limba engleza.Mai exact din verbul to binge, puteti cauta pe google, cunoscatorii de limba engleza stiu ce inseamna.


Verbul to binge inseamna a te implica foarte mult intr-o activitate oarecare, o activitate care te atrage foarte mult.

Substantivul binging se refera la orice activitate dusa la extrem, facut in exces, intr-o perioada scurta de timp.


Cel mai bun exemplu despre acest lucru este: vizionare de filme online, gen pe Netflix ori jocurile pe calculator, pe care pierdem foarte mult timp.Dar cel mai bun exemplu este gadgetul din mana noastra, adica telefonul mobil.

Conform studiilor, o persoana petrece intre 2 si 5 ore/zi butonand si navigand pe internet de pe telefonul mobil ori tableta.


Ai vazut vreodata campania cu binging?

Benge-watching sau benging este o expresie noua, provenita de la americani, din limba engleza si care se refera la o nevoie de a vedea filme non-stop, ori seriale.

Stiti ca multi dintre noi, petrecem foarte multe ore in sir pe netflix sau pe orice site de filme online sau seriale.


Binge-watching exista de prin anii 90, iar pe atunci cel mai mult se viziona seriale, precum Dalas sau orice alt serial, dar termenul de binging este complet nou, si a ajuns intr-un tarziu si la noi in tara.

Conform celor de la Wiki, binge-watching se refera la vizionarea de cel putin doua episoade unul dupa celalalta fara pauza, dar anumite persoane vad si 10 episoade dintr-un serial intr-o zi.Atunci persoana respectiva face Binging fara dar si poate.


Aceasta formula este folosita foarte mult de HBO GO dar si de NETFLIX in ultima perioada, si ma gandesc ca de acolo a ajuns si in tara noastra.

bingingHaideti sa aflam mai multe despre Binge-watching

Numit si beinge-viewing sau maraton, este o partica a vizionarii de divertisment pentru o perioada prelungita de timp.Ea se refera la vizionare unei singure emisiuni de televiziune, sau in cazul nostru online.

Printr-un sondaj reazlizat de compania Netflix in februarie, aproximativ 73% din oameni ajung sa vizioneze intre 2 si 6 episoade de film ori emisiuni TV, ceea ce este foarte mult conform studiilor psihologice.


Anumite persoane duc si aceasta obisnuinta la extrem, cum ar fi:vizionare unui intreg sezon intr-o sigura sedinta, adica intr-o singura zi sau pe parcursului a maxim 3 zile.

Acest fenomen de beinge-viewing a devenit foarte popular odata cu lansarea serviciilor online de streaming video precum :Amazon, HBO-GO sau Netflix, prin intermediu carora persoana in cauza/spectatorul poate viziona emisiunile sau filmele dorite la cerere, fara asteptare cum era mai demult la tv.

Un alt sondaj realizat de Netflix spune urmatoarele:

61% dintre participati au spus ca urmaresc in mod regulat filme sau emisiuni online.


Cercetarile bazate pe datele video la cerere de la marii furnizori specificati mai sus, arata ca peste 64% din abonati se uita macar odata pe an.

Asadar incercati sa evitati acest termen binging, si aici ma refer la propriu, iesi mai mult in natura, petreceti timp in aer liber pentru o relaxare mai buna.


Daca si tu te numeri printre persoanele prinse majoritatea timpului online, lasa un mesaj in comentariu sa vedem la ce nivel esti.

Ce inseamna Binging?

Cuvantul Binging provine din limba engleza.Mai exact din verbul to binge.Substantivul binging se refera la orice activitate dusa la extrem, facut in exces, intr-o perioada scurta de timp.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment