Apple nu va folosi memorie flash NAND fabricată în China

Apple nu va folosi memorie flash NAND fabricată în China în viitoarele sale modele de iPhone, ca răspuns aparent la controalele mai stricte ale exporturilor din SUA care afectează lanțul de aprovizionare, potrivit unui raport publicat astăzi de Nikkei Asia.
Compania plănuise să înceapă să utilizeze cipuri de memorie fabricate de YMTC „încă din acest an”, conform raportului, și finalizase deja un proces îndelungat de certificare a produselor producătorului de cipuri pentru a fi utilizate pe iPhone. YMTC este susținut de guvernul chinez și, deși produsele sale sunt puțin mai puțin sofisticate decât liderii de piață precum Samsung și Micron, este capabil să-și ofere cipurile la prețuri substanțial mai mici.


Cu toate acestea, o nouă hotărâre a guvernului SUA menită să restrângă companiile de tehnologie cu sediul în China, anunțată la începutul acestei luni, a descris YMTC și zeci de alte companii cu sediul în China ca „nu pot fi inspectate”, ceea ce înseamnă că oficialii americani nu au putut verifica. Capacitatea YMTC de a primi în siguranță exporturi de tehnologie din SUA, în conformitate cu Reglementările de administrare a exporturilor din SUA (EAR) și de a confirma că acestea nu vor fi utilizate în moduri care subminează securitatea națională a SUA.

SUA citează preocupări de securitate legate de tehnologia chineză
În hotărârea sa, Biroul de Industrie și Securitate al SUA (BIS) a declarat: „Incapacitatea BIS de a determina conformitatea cu EAR din cauza acțiunii sau inacțiunii unui guvern gazdă creează o circumstanță care poate expune o entitate la un risc semnificativ de a fi sau de a deveni implicat în activități contrare securității naționale sau intereselor politicii externe ale Statelor Unite.”


appleAcest lucru a condus la plasarea companiilor chineze pe „lista de entități” a întreprinderilor cărora li se interziceau relații cu firmele din SUA. YTMC a fost descrisă în continuare ca o „amenințare directă” pentru producătorii de cipuri din SUA, potrivit unei declarații a administrației Biden.

Reprimarea a urmat dur după demisia CEO-ului YMTC, Simon Yang. Yang a condus eforturile de dezvoltare ale YMTC în domeniul memoriei flash 3D NAND, ajutând tehnologia companiei să avanseze rapid la aproape paritatea cu liderii de piață.


Decizia inițială a Apple de a procura cipuri de memorie de la YMTC a atras foc din partea parlamentarilor republicani în septembrie, care au avertizat că relațiile Apple cu compania ar putea pune în pericol tehnologia de securitate națională. (Apple nu a putut fi contactat pentru a comenta acest articol.)

Sursa:computerworld.com

Leave a Comment