Aplicatii recunoastere plante pentru telefon

Lumea grădinăritului a fost puternic influențată de tehnologie. În trecut, telefoanele mobile erau folosite doar în situații de urgență, însă acum le folosim pentru o varietate de activități, inclusiv pentru a fotografia culturile noastre preferate și pentru a le distribui pe rețelele sociale, împreună cu alți entuziaști ai grădinăritului. Rețelele sociale precum Facebook Instagram si mai nou TikTok au devenit surse importante de informații despre plantele din jurul nostru.


Pe langa acestea, avem foarte multi iubitori de plante care studieaza sau fotografiaza diverse feluri de plante care mai de care.Dar sunt putine persoane care cunosc foarte bine majoritatea plantelor.Ei bine, in ajutorul acestor persoane s-au dezvolat diverse aplicatii de recunoastere a tuturor plantelor existente in bazele de date.

La fel cum avem aplicatii de recunoasterea vinurilor(aka:Vivino) unde gasim orice informatie precum:anul in care vinul a fost imbuteliat, soiul de struguri  etc, si in aceasta categorie s-au dezvoltat diverse aplicatii de recunoastere a plantelor.


Prin urmare, doresc sa va prezint o lista cu aplicatii pentru identificarea plantelor care va ajuta sa vedeti rapid informatii despre planta respectiva ori sa aflati numele si tara de origine a plantei.

Categorii de Plante

Dupa ciclul de viata


plante anuale – cresc si se dezvolta intr-un singur sezon de vegetatie

plante bienale – cresc si se dezvolta in doua sezoane de vegetatie

si plante perene – au o durata de viata mai mare de doi ani


Dupa tipul de tulpina

plante cu tulpina lemnoasa – arbusti si arbori


plante cu tulpina – erbacee iarba, flori.

Dupa tipul de frunze


plante cu frunze verzi – conifere, arbusti cu frunze perene

cu frunze cazatoare – stejari, artari, plante de peisaj


plante cu frunze suculente – cactusi, plante grase

Dupa necesitatile de crestere

plante de interior – care cresc in interiorul casei

de exterior  – care cresc in aer liber


plante acvatice – care cresc in apa si

plante epifite – care cresc pe alte plante fara a le parazita


Dupa clasificarea botanica

plante cu flori – nu mai stiu cum se numesc – scuze

plante fara flori – alge si ciuperci.

Aplicatii recunoastere plante

aplicatii recunoastere plante

1.Identificare plante (Aplicatie recunoastere plante)

Pentru a identifica plantele, vizați camera către uzină – asigurați-vă că accentul pe plantă și imaginea sunt clare.
Numele plantei va apărea în partea de jos a ecranului.
Nu este nevoie să faceți o fotografie – identificarea se face folosind videoclipul camerei, permite flexibilitate și puteți ține telefonul mobil într-o mână.
În unele cazuri, cel mai bine este să îndreptați camera spre floarea plantei.

Pentru a testa aplicația, fotografiați o plantă pe care o cunoașteți.
În cazul în care identificarea nu funcționează, apropiați camera de frunzele sau fructele plantei.
Această tehnologie este o cameră cu realitate mărită pentru identificarea numelor de plante.

Identificați plantele offline:
Puteți lucra cu identificatorul de plante offline (fără conexiune la internet).

2.PlantNet Plant Identification

Pl@ntNet este o aplicație care îți permite să identifici plante pur și simplu fotografiindu-le cu telefonul tău inteligent. Foarte utilă atunci când nu ai un botanist prin preajmă!

Pl@ntNet este de asemenea un grozav proiect științific pentru toți: toate plantele fotografiate de tine sunt colectate și analizate de oameni de știință din toată lumea pentru a înțelege mai bine evoluția biodiversității plantelor și pentru a o conserva cât mai bine.

Pl@ntNet îți permite să identifici și să înțelegi mai bine tot felul de plante ce trăiesc în natură: plante cu flori, arbori, ierburi, conifere, ferigi, vițe, salate sălbatice, cactuși și multe altele.

3.PictureThis – Plant Identifier

PictureThis identifică peste 1.000.000 de plante în fiecare zi cu o acuratețe de 98% – mai bine decât majoritatea experților umani. Obțineți răspuns la întrebările dvs. de grădinărit și deveniți un „degetul mare” cu puterea de identificare a plantelor a PictureThis!

Te întrebi cum se numește frumoasa plantă întâlnită în timpul plimbării tale?
Vrei să-ți inspiri copiii cu cunoștințe bogate despre plante?
Ai nevoie de sfaturi despre cum să-ți îngrijești plantele?
Pur și simplu faceți o fotografie a plantei și PictureThis va completa o identificare a plantei pentru a vă răspunde la toate întrebările despre aceasta!

4.PlantSnap plant identification

Identificați instantaneu peste 600.000 de tipuri de plante: flori, copaci, suculente, ciuperci, cactusi și multe altele cu PlantSnap!

Învață cum să ai grijă de plante: PlantSnap te învață acum cum să crești și să îngrijești plantele tale. Am adăugat sfaturi și sfaturi de grădinărit pentru zeci de mii de specii de plante.

Cu Comunitatea PlantSnappers, te conectezi cu peste 50 de milioane de iubitori de natură din peste 200 de țări!

5.Planta – Care for your plants

Mementouri inteligente de îngrijire
Nu sunteți sigur când este timpul să vă udați plantele? Planta știe când! Pe baza ce plantă, unde în lume, vreme, lumina din cameră și multe altele. Doar adăugați-le în aplicație și primiți o notificare când este timpul să udați, să fertilizați, să pulverizați, să curățați (da, este un lucru) și să repotați!

Ghiduri pas cu pas
Îți plac plantele, dar îți lipsește degetul mare? Dacă da, puteți folosi instrucțiunile de îngrijire ușoare, pas cu pas, despre cum să aveți grijă de prietenii tăi verzi. 2 milioane de utilizatori își păstrează plantele în viață în fiecare săptămână!

aplicatie recunoastere plante

6.NatureID – Plant Identifier

Pur și simplu focalizați camera pe obiectul de interes și faceți o fotografie.
Obțineți o descriere a fiecărei plante și ciuperci.
Adăugați planta în Plantele mele.
Setați mementouri de îngrijire.
Diagnosticați o plantă cu identificatorul nostru de boală a plantei.
Puteți utiliza și fotografiile de pe telefon.

Explorați lumea minunată a naturii cu aplicația inteligentă de identificare a plantelor!

7.PlantApp – Plant Identifier

Tocmai ai dat peste o floare, iarbă sau buruiană pe care nu le cunoști?
Pur și simplu faceți o fotografie a plantei și PlantApp va completa o identificare a plantei pentru a vă răspunde la toate întrebările despre aceasta!

Ai grijă de plantele tale cu PlantApp — ține un jurnal pentru a vedea cum cresc, folosește mementouri pentru a le ajuta să prospere.

Motorul nostru de identificare a plantelor adună mereu noi cunoștințe de la experți și profesioniști și totul este la îndemână chiar acum. Pur și simplu descoperiți plantele din jurul vostru, faceți o fotografie rapidă, identificați plantele și veți câștiga o nouă apreciere pentru natură.

8.Plant Parent: Plant Care Guide

Vrei să devii o plantă părinte mai bună pentru bebelușii tăi verzi?

Meet Plant Parent – aplicația care oferă soluții solide de îngrijire a plantelor. Cu Plant Parent, poți deveni instantaneu un degetul mare verde și poți menține plantele nu doar fericite, ci și înfloritoare!

Ce îți va plăcea la Plant Parent:

Mementouri de îngrijire inteligentă
Nu sunteți sigur când să vă udați plantele sau cum să fertilizați corect? Doar adăugați plantele dvs. la Plant Parent și primiți o notificare când este timpul să udați, să fertilizați, să tăiați, să înmulțiți, să repotați și multe altele!

Identificarea plantelor
Aveți o plantă de ceva vreme, dar nu sunteți sigur ce este? Vedeți o plantă care vă place, dar cartea de vizită a plantei a dispărut? Nu vă faceți griji, faceți-i o poză și Plant Parent o va identifica imediat!

Calendarul plantelor
Creați un calendar personalizat de îngrijire pentru planta dvs., astfel încât să puteți gestiona cu ușurință programele de udare și fertilizare ale plantelor dvs. pe tot parcursul anului!

9.Flora Incognita

Ce înflorește? Cu aplicația Flora Incognita, la această întrebare se răspunde rapid. Fă o poză unei plante, află cum se numește și învață tot ce vrei să știi cu ajutorul unei fișe informative. Algoritmi extrem de preciși bazați pe inteligența artificială identifică plantele sălbatice chiar și atunci când acestea nu sunt (încă) în floare!

În aplicația Flora Incognita puteți vizualiza cu ușurință toate descoperirile de plante colectate într-o listă de observații. Hărțile arată unde ți-ai găsit plantele. În acest fel, puteți vedea cum crește cunoștințele dvs. despre plantele sălbatice.

Dar Flora Incognita este chiar mai mult! Aplicația este gratuită și fără publicitate, deoarece face parte dintr-un proiect de cercetare științifică care își propune să îmbunătățească conservarea naturii. Observațiile colectate sunt folosite pentru a răspunde întrebărilor de cercetare științifică care se ocupă, de exemplu, de răspândirea speciilor invazive sau de efectele schimbărilor climatice asupra biotopilor.

10.LeafSnap Plant Identification

Când descoperi o floare sălbatică frumoasă sau un arbust cu aspect neobișnuit, te chinui să-i discernești genul. În loc să pierzi timpul căutând prin site-uri web sau să-ți întrebi prietenii grădinari, de ce să nu faci o clipă și să lași o aplicație să facă treaba pentru tine?
Leafsnap poate recunoaște în prezent 90% din toate speciile cunoscute de plante și copaci, acoperind majoritatea speciilor pe care le vei întâlni în fiecare țară de pe Pământ.
Caracteristici:
– Snap gratuit și nelimitat
– Identificați instantaneu mii de plante, flori, fructe și copaci
– Aflați mai multe despre plante, inclusiv imagini frumoase din întreaga lume
– Identificați rapid plantele, florile, copacii și multe altele.
– Acces instantaneu la o bază de date uriașă a plantelor care învață și adaugă în mod constant informații despre noi specii de plante.
– Urmăriți toate plantele din colecția dvs
– Mementouri pentru diferite îngrijiri ale plantelor (apă, îngrășământ, rotire, tăiere, repot, aburire, recoltare sau memento personalizat)
– Jurnal/jurnal de plante cu fotografii, monitorizează creșterea plantelor
– Urmăriți-vă sarcinile de astăzi și cele viitoare.
– Rămâneți la curent cu nevoile plantelor dvs. cu un calendar de îngrijire

Aceste aplicatii de recunoastere a organismelor vii(plante) sunt foarte folosite deoarece vin in ajutorul tau cu tot felul de ghid-uri despre identificarea plantelor dar si cu sfaturi utile atunci cand doresti sa iti ingrijesti plantele foarte bine.Tie care iti place cel mai mult?

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu