Cum faci printscreen in windows pe PC ori Laptop

Cum faci printscreen?

Realizarea unui printscreen ori captura de ecran(in limba romana) este o modalitate rapida si usoara de a captura, o parte dintr-un ecran, ori un ecran intreg, in functie de dorintelor dumneavoastra, de la o imagine pe care doriti sa o adnotati si apoi sa o partajati cu cineva, o chitanta online, un extras bancar, ori anumite foldere cu nume pe care doriti sa le impartasiti cu cineva.

Microsoft a introdus o aplicatie Snip & Sketch pentru a putea face capturi de ecran in Windows 10 de ani buni, dar abia recent a facut o schimbare, care nu a fost tocmai pe placul utilizatorilor, asteptand un update mult mai simplu si mai facil.In Windows 10 ($150 la Amazon), exista o pereche de instrumente încorporate — Snip & Sketch and Snipping Tool — precum și o serie de comenzi rapide de la tastatura pentru capturarea capturilor de ecran.

Windows are mai multe variante PrintScreen:

Apăsați PrtScn. Aceasta copiază întregul ecran în clipboard. Aveți posibilitatea să lipiți captura de ecran în orice program care afișează imagini, ar fi Paint sau Microsoft Word.
Apăsați Alt + PrtScn. Aceasta copiază fereastra activă în clipboard, pe care aveți posibilitatea să o lipiți în alt program.
Apăsați tasta Windows + Shift + S. Ecranul se va estompa, iar indicatorul mouse-ului se va modifica. Aveți posibilitatea să glisați pentru a selecta o porțiune a ecranului pentru a captura. Captura de ecran va fi copiată în clipboard, pe care o puteți lipi într-un alt program. (Această comandă rapidă funcționează numai dacă aveți instalată cea mai recentă versiune de Windows 10, denumită Actualizare creatori Windows 10.)
Apăsați tasta Windows + PrtScn. Acest lucru salvează întregul ecran ca un fișier imagine. Îl puteți găsi în folderul “Imagini”, într-un subfolder numit “Capturi de ecran”.

Snip & Sketch

Instrumentul Snip & Sketch este mai ușor de accesat, partajat și adnotat capturi de ecran decât vechiul Instrument de decupare. Și acum poate captura o captură de ecran a unei ferestre de pe desktop, o omisiune surprinzătoare atunci când aplicația a fost introdusă pentru prima dată, care m-a ținut pe Instrumentul de decupare a echipei până de curând.

Cel mai simplu mod de a apela Snip & Sketch este cu comanda rapidă de la tastatură Tasta Windows + Shift + S. De asemenea, puteți găsi instrumentul Snip & Sketch listat în lista alfabetică a aplicațiilor accesate din butonul Start, precum și în panoul de notificare unde este listat ca Decupaj ecran. Sau puteți să-l căutați dacă nu comiteți comanda rapidă de la tastatură în memorie. (Dacă sunteți cel care face capturi de ecran obișnuite, vă recomand fixarea aplicației în bara de activități.)
cum fac printscreen

Fie comanda rapidă de la tastatură, fie butonul de notificare vor estompa ecranul și vor deschide un meniu mic în partea de sus a ecranului, care vă permite să alegeți ce tip de captură de ecran doriți să faceți — dreptunghiulară, în formă liberă, în fereastră sau pe ecran complet. După ce faceți captura de ecran, aceasta va fi salvată în clipboard și va apărea momentan ca notificare în colțul din dreapta jos al ecranului. Faceți clic pe notificare pentru a deschide captura de ecran în aplicația Snip & Sketch pentru a o adnota, salva sau partaja. (Dacă pierdeți notificarea, deschideți panoul de notificare și o veți vedea stând acolo.

Dacă deschideți Snip & Sketch din meniul Start sau căutându-l, va deschide fereastra Snip & Sketch în locul panoului mic din partea de sus a ecranului. De aici, trebuie să faceți clic pe butonul Nou din stânga sus pentru a iniția o captură de ecran și a deschide panoul mic. Este un pas în plus pentru a proceda în acest fel, dar, de asemenea, vă permite să întârzie o captură de ecran. Faceți clic pe butonul săgeată în jos de lângă butonul Nou pentru a întârzia un decupaj timp de 3 sau 10 secunde.

Cum faci printscreen cu GameBar intr-un JOC

Activare înregistrare ecran
Mai întâi, asigurați-vă că bara de jocuri este activată. Deschideți Setări > > joc și activați comutarea la Înregistrarea clipurilor de joc, a capturilor de ecran și a difuzării utilizând Bara de jocuri, dacă nu este deja activată. Dacă aveți un controler Xbox One sau un controler Xbox 360 cu driverul potrivit, puteți chiar să declanșați Bara de jocuri prin butonul Xbox de pe gamepad. Din acest ecran, puteți modifica, de asemenea, oricare dintre comenzile rapide de la tastatură asociate cu deschiderea Barei de joc, realizarea unei capturi de ecran și înregistrarea video.setari gamebar
Bara de jocuri este o suprapunere pe care o puteți utiliza în majoritatea jocurilor Windows 10 pentru a face capturi de ecran și a înregistra videoclipuri. Iată cum să-l utilizați:

1. Porniți un joc din pc-ul dumneavoastra sau din programul Xbox Console Companion.

2. În timp ce jucați jocul, apăsați tasta Windows + G. Ar trebui să apară suprapunerea Barei de joc. cum fac printscreen cu gamebar
3. Faceți clic pe pictograma aparatului foto pentru a face o captură de ecran sau puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură: tasta Windows + Alt + PrtScn.

Captura de ecran va fi salvată automat în folderul “Videoclipuri” dintr-un subfolder numit “Capturi”.

Dacă joci un joc pe Steam, poți apăsa și pe F11 pentru a face o captură de ecran. Acesta va fi adăugat la folderul capturi de ecran pe Steam.

Cum faci printscreen in windows 10 – cel mai simplu si rapid mod

Cum fac printscreen ori screenshoot pe laptop?

La fel ca si pe computer, nici o diferenta.

Cel mai simplu mod de a face printscreen in windows 10 este o combinatie simpla de taste.
Odata ajuns in locul dorit la care vreti sa faceti prinscreen, apasati urmatoarea tasta de la tastatura
PrtScrn – tasta se afla deasupra tastelor Insert,Home,PageUP
cum fac printscreen in windows 10
Dupa ce ai facut acest lucru, deschide Paint, si tineti apasat pe tasta CTRL iar apoi apasati tasta V.
Dupa parerea mea, acesta este cel mai rapid mod

Cum faci un printscreen cu salvare automata in PC.
Apăsați tasta “Tasta siglă Windows + PrtScn.” Dacă utilizați o tabletă, apăsați butonul “Siglă Windows + butonul de reducere a volumului”. Pe unele laptopuri și alte dispozitive, poate fi necesar să apăsați tastele “Tasta siglă Windows + Ctrl + PrtScn” sau “Tasta siglă Windows + Fn + PrtScn”. Consultați manualul laptopului pentru mai multe informații.
Printscreen-urile sunt salvate in ThisPC – Pictures – ScreenShoots
captura-de-ecran

Ecranul se va estompa pentru un moment și veți vedea imaginea de ecran apar ca fișier într-un folder intitulat “Capturi de ecran”, în folderul implicit “Imagini”. Captura de ecran este etichetată automat cu un număr.
captura de ecran

Cum fac printscreen in windows 7

cum fac printscreen in windows 10
Pentru a face printscreen in windows 7, nu trebuie decat sa apasam tasta PrtScrn de la tastatura, iar printscreen-ul(captura de ecran) o sa fie efectuata cu succes, la rezolutia la care este setat monitorul dumneavoastra.De exemplu:1280×1024.
Aceasta imagine, trebuie salvata ori intr-un fisier WORD, ori in Paint.
Daca alegem Word, facem urmatorii pasi:
1.Deschidem Word, si avem doua cai de a salva:
Ori apasam tastele CTRL + V (de la tastatura)
printscreen: ctrl+V
Ori dam click dreapta in Word si apasam Paste.
printscreen-word
2.Deschidem Paint, si facem exact acele etape ca si la word:
Ori folosim direct Ctrl+V, ori click dreapta in paint, oriunde, si apoi Paste.
Aceleasi etape trebuiesc parcurse si in windows 8, ori windows 8.1 pentru a realiza un printscreen.

Cum faci o captura de ecran pe telefonul mobil?

Nimic mai simplu, totul consta in combinatie de doua taste.
De exemplu la majoritatea telefoanelor smart, nu trebuie decat sa apasati tasta de oprire telefon + tasta volum in jos in acelasi timp.O sa vedeti ca pe ecran o sa apara margini si printscreenul a fost realizat.Acesta o sa fie salvat direct in galeria dumneavoastra.
captura de ecran samsung

Share

One thought on “Cum faci printscreen in windows pe PC ori Laptop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *