Cum ma conectez la Internet?

Cum ma conectez la Internet?
Multa luma nu stie cum se poate conecta la internet, din ce cauza nu functioneaza internetul pe calculator sau care sunt probleme intampinate la conectare.
Sa incepem:
După ce ați configurat computerul, este posibil să doriți să achiziționați acces la internet de acasă, astfel încât să puteți trimite și primi e-mailuri, navigați pe Web, transmiteți videoclipuri și multe altele. Este posibil să doriți chiar să configurați o rețea wireless de origine, cunoscută drept Wi-Fi, astfel încât să puteți conecta mai multe dispozitive la Internet în același timp.
Tipuri de servicii Internet
Tipul serviciului de internet pe care îl alegeți va depinde în mare măsură de furnizorii de servicii Internet (ISP) care servesc zona dvs., împreună cu tipurile de servicii pe care le oferă. Iată câteva tipuri comune de servicii Internet.


Dial-up: Acesta este, în general, cel mai lent tip de conexiune la Internet și, probabil, ar trebui să o evitați, dacă nu este singurul serviciu disponibil în zona dvs. Internet dial-up utilizează linia telefonică, astfel încât dacă nu aveți mai multe linii telefonice, nu veți putea utiliza telefonul fix și internet în același timp.

DSL: Serviciul DSL utilizează o conexiune în bandă largă, ceea ce o face mult mai rapidă decât apelarea telefonică. DSL se conectează la Internet prin intermediul unei linii telefonice, dar nu necesită să aveți o linie fixă ​​acasă. Și spre deosebire de apelare telefonică, veți putea utiliza internetul și linia telefonică în același timp.


Cablu: serviciul de cablu se conectează la Internet prin cablu TV, deși nu este necesar să aveți TV prin cablu pentru a-l obține. Utilizează o conexiune în bandă largă și poate fi mai rapid decât serviciul dial-up și DSL; cu toate acestea, este disponibil numai acolo unde este disponibil TV prin cablu.

Satelit: o conexiune prin satelit utilizează bandă largă, dar nu necesită linii de cablu sau telefon; se conectează la Internet prin sateliți orbitând pe Pământ. Drept urmare, poate fi folosit aproape oriunde în lume, dar conexiunea poate fi afectată de modelele meteorologice. De asemenea, conexiunile prin satelit sunt de obicei mai lente decât DSL sau cablu.


Serviciul 3G și 4G, curand si 5G: serviciul 3G și 4G este cel mai frecvent utilizat cu telefoanele mobile și se conectează fără fir prin rețeaua ISP. Cu toate acestea, aceste tipuri de conexiuni nu sunt întotdeauna la fel de rapide ca DSL sau cablu. De asemenea, vor limita cantitatea de date pe care le puteți utiliza în fiecare lună, ceea ce nu este cazul în majoritatea planurilor de bandă largă.
Acum că știți despre diferitele tipuri de servicii de internet, puteți face unele cercetări pentru a afla ce ISP-uri sunt disponibile în zona dvs. Dacă aveți probleme pentru a începe, vă recomandăm să discutați cu prietenii, membrii familiei și vecinii despre ISP-urile pe care le folosesc. Acest lucru vă va oferi, de obicei, o idee bună despre tipurile de servicii de internet disponibile în zona dvs.

Majoritatea ISP-urilor oferă mai multe niveluri de servicii cu viteze diferite de Internet, de obicei măsurate în Mbps (scurt pentru megabits pe secundă). Dacă doriți în principal să utilizați Internetul pentru e-mail și rețelele sociale, este posibil să aveți o conexiune mai lentă (în jur de 2 până la 5 Mbps). Cu toate acestea, dacă doriți să descărcați muzică sau fluxuri video, veți dori o conexiune mai rapidă (cel puțin 5 Mbps sau mai mare).

Citeste si:Care sunt serviciile internetului


De asemenea, veți dori să luați în considerare costul serviciului, inclusiv taxele de instalare și taxele lunare. În general, cu cât conexiunea este mai rapidă, cu atât va fi mai scumpă pe lună.
Hardware necesar
Modem

După ce ai computerul, nu ai nevoie de prea mult hardware suplimentar pentru a te conecta la Internet. Elementul principal de hardware de care aveți nevoie este un modem.


Tipul de acces la internet pe care îl alegeți va determina tipul de modem de care aveți nevoie. Accesul prin dial-up utilizează un modem telefonic, serviciul DSL utilizează un modem DSL, accesul prin cablu utilizează un modem prin cablu, iar serviciul prin satelit folosește un adaptor satelit. ISP-ul dvs. vă poate oferi un modem – adesea contra cost – atunci când semnați un contract, ceea ce vă ajută să vă asigurați că aveți tipul potrivit de modem. Cu toate acestea, dacă preferați să cumpărați un modem mai bun sau mai puțin costisitor, puteți alege să cumpărați unul separat.

Router


Un router este un dispozitiv hardware care vă permite să conectați mai multe computere și alte dispozitive la o singură conexiune la Internet, care este cunoscută sub numele de rețea de domiciliu. Multe routere sunt fără fir, ceea ce vă permite să creați o rețea wireless de domiciliu, cunoscută de obicei ca rețea Wi-Fi.

Nu trebuie neapărat să cumpărați un router pentru a vă conecta la Internet. Este posibil să vă conectați computerul direct la modem utilizând un cablu Ethernet. De asemenea, multe modemuri includ un router încorporat, astfel încât aveți opțiunea de a crea o rețea Wi-Fi fără a cumpăra hardware suplimentar.


Configurarea conexiunii tale la Internet
După ce ai ales un furnizor de servicii Internet, majoritatea furnizorilor vor trimite un tehnician în casa ta pentru a activa conexiunea. Dacă nu, ar trebui să puteți utiliza instrucțiunile furnizate de ISP-ul dvs. – sau inclus în modem – pentru a configura conexiunea la Internet.

După ce ai totul configurat, poți să deschizi browserul web și să începi să folosești Internetul. Dacă aveți probleme cu conexiunea la Internet, puteți apela numărul de asistență tehnic al ISP.

Rețea de acasă
Dacă aveți mai multe computere acasă și doriți să le utilizați pe toate pentru a accesa Internetul, poate doriți să creați o rețea de domiciliu, cunoscută și ca rețea Wi-Fi. Într-o rețea de domiciliu, toate dispozitivele dvs. se conectează la routerul dvs., care este conectat la modem. Aceasta înseamnă că toată lumea din familia dvs. poate utiliza Internetul în același timp.

Este posibil ca tehnicianul dvs. ISP să poată configura o rețea Wi-Fi la domiciliu atunci când instalați serviciul dvs. de internet. Dacă nu, puteți examina lecția noastră despre Cum să configurați o rețea Wi-Fi pentru a afla mai multe.




Lasă un comentariu